Pitbull-achtige hond grijpt jonge koe: 'Het was verschrikkelijk om te zien'

ARNHEM - Een pitbull-achtige hond heeft maandagmiddag in de uiterwaarden langs de Rijn in Arnhem een jonge koe verwond. Meerdere wandelaars waren getuigen van de aanval.

'De hond hing aan de keel van die koe. Het was verschrikkelijk om te zien', vertelt een vrouw die op dat moment haar hond uitliet op de dijk. 'Hij bleef bijten. Toen hij die koe bij de keel vast had, liet hij niet los.'

Veearts heeft wonden gehecht

Een veearts heeft de wonden van de koe gehecht. 'Het is heel erg, maar ik ben blij dat hij deze koe te pakken heeft gehad. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als de hond een kleine andere hond had gepakt, of nog erger een kind. Dan was het verschrikkelijk afgelopen.'

De hond viel de koe even na 16.00 uur aan ter hoogte van de doorsteek naar de Stadsblokkenweg. Het vermoeden is dat de hond en zijn baasje uit de wijk Malburgen-Oost komen.

De politie is op zoek naar de eigenaar. Het zou gaan om een jongeman met een lengte van 1.75 meter. Hij droeg een wit shirt en een bruine broek.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: