'Conflict rond oudijzerhandel motief voor aanslag Tiel'

CULEMBORG - In het onderzoek naar de aanslag op een Tielse ambtenaar zou de politie een inval hebben gedaan in een huis in Culemborg. Dat meldt dagblad De Gelderlander. De bewoner, een 54-jarige oudijzerhandelaar, zou in beeld zijn in verband met de aanslag. De man is niet aangehouden.

Afgelopen vrijdagavond viel de politie de boerderij van de man binnen. De oudijzerhandelaar was niet aanwezig. Het huis werd doorzocht en verschillende spullen werden in beslag genomen. 

Brandbommen

Begin februari werden bij het huis van een gemeenteambtenaar brandbommen naar binnen gegooid. De juridisch adviseur van de gemeente en zijn gezin wisten net op tijd uit de brandende woning te ontsnappen.

Het huis raakte zwaar beschadigd. De ambtenaar en zijn gezin wonen sindsdien elders. 

90.000 euro aan dwangsommen

Volgens een reconstructie in De Gelderlander was de ambtenaar betrokken bij een procedure van de gemeente rond de vergunning voor de oudijzerhandel van de 54-jarige Culemborger. Na verschillende procedures zou de man verplicht zijn om 90.000 euro aan dwangsommen te betalen.

Terwijl de veilig van zijn woning al was aangekondigd, betaalde de Culemborger op het laatste moment waardoor gedwongen verkoop van zijn huis werd voorkomen. Dat zou het motief zijn geweest voor de aanslag op het huis van de ambtenaar. 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: