VIDEO | Man aangehouden na 'dreigende situatie' in Huissen

HUISSEN - Huissen is maandagavond opgeschrikt door een 'dreigende situatie'. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Diverse agenten stonden met getrokken wapens voor een woning. Na enige tijd is er één man aangehouden.

Rond 21.00 uur werd er een 'mogelijke schietpartij' gemeld vanuit de Vierakkerstraat, in het centrum van de plaats. Of er daadwerkelijk een schietpartij heeft plaatsgevonden was lange tijd onduidelijk, maar de politie gaat er na een eerste onderzoek vanuit dat de melding over schoten niet klopte.

De politie sprak eerder op de avond van 'een mogelijk dreigende situatie, waarbij knallen zijn gehoord'. De omgeving werd ruim afgezet. Er kwamen meerdere onderhandelaars van de politie naar de woning, net als een arrestatieteam.

Getrokken wapens

Er waren veel agenten aanwezig in het centrum. Ze droegen kogelwerende vesten en sommigen stonden met getrokken wapens op straat. Ook stonden agenten op strategische punten te wachten. Een politiehelikopter hield boven Huissen toezicht.

Na enige tijd heeft de politie één man uit het pand weten te krijgen. Hij is aangehouden. De woning is daarna onderzocht. Korte tijd later werd de omgeving weer vrijgegeven.

Bekijk hier beelden van het incident:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Lingewaard Huissen Nieuws
Deel dit artikel: