Nieuws

VIDEO | Heidebrand in Epe onder controle

De brandweer is maandagmiddag groots uitgerukt voor een heidebrand in Epe. Kort na 18.30 uur werd het sein brand meester gegeven. © Stefan Verkerk/News United
EPE - De brandweer is maandagmiddag groots uitgerukt voor een heidebrand in Epe. Kort na 18.30 uur werd het sein brand meester gegeven.
Rond 16.45 uur stond er 100 bij 200 meter heide in brand. De brandweer kreeg kort ervoor meldingen binnen van beginnende heidebrandjes op meerdere plekken.
Het is nog niet bekend wat de oorzaak is. Daar wordt onderzoek naar gedaan, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.
Tekst gaat verder na de video:
Brandweer rukt massaal uit voor heidebrand in Epe

Bosbrand dreigt

Er zijn drie pelotons uitgerukt. Een peloton bestaat uit vier blusvoertuigen. Behalve tankautospuiten zijn er ook waterwagens aanwezig, omdat er weinig waterpunten in de buurt zijn. De brandweer is nog druk met nablussen.
Het vuur woedde aan de rand van het bos, in de buurt van een woning. De brand dreigde het bos in te trekken, maar dat heeft de brandweer kunnen voorkomen.
De brandweer is maandagmiddag groots uitgerukt voor een heidebrand in Epe. Kort na 18.30 uur werd het sein brand meester gegeven. © Jan Frens
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!