Ziek vosje op de snelweg loopt recht in de armen van Garrett (35)

DOORWERTH - Garrett Rozenboom (35) bedenkt zich geen moment als zijn moeder ternauwernood een dier op de snelweg kan ontwijken. Hij vraagt haar te stoppen op de vluchtstrook en rent terug. Hij denk eerst dat het een kat is, maar als hij dichterbij komt ziet hij een jong vosje recht op zich aflopen.

Garrett uit Ede is een natuurliefhebber en redde al talloze dieren. Maar een wild dier dat zo op je afloopt, dat heeft hij nog niet eerder mee gemaakt. 'Heel apart was dat. Ik heb gekeken in de omgeving of ik de moedervos kon vinden, maar helaas. Ik denk dat het vosje verstoten is, omdat hij ziek was.'

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, pakt Garrett het vosje op en neemt het mee in de auto. 'Ik had het vosje bij mij op schoot en dat staartje ging kwispelen. Heel bijzonder om te zien', vertelt Garrett.

Eenmaal thuis zet Garrett het vosje op een kleedje. 'Hij liet alles toe, ik kon hem gewoon aaien.' Het liefste zou hij het vosje houden, maar het lijkt hem verstandiger om de dierenambulance te bellen. 'Het dier had ook slijmerige ontlasting met bloed.'

De vrijwilligers van de dierenambulance Gelderse Vallei hebben het vosje bij de wildopvang in Halle gebracht. De bedoeling was dat het dier op krachten kon komen om later uitgezet te worden in de natuur. 

Maandagmiddag kreeg Garrett het bericht dat het vosje het niet heeft gered. Waarschijnlijk is het dier slachtoffer van een vergiftiging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Doorwerth Dierennieuws Natuur Nieuws
Deel dit artikel: