Landskampioen Orion gehuldigd in Doetinchem

DOETINCHEM - Landskampioen Achterhoek Orion is maandagmiddag gehuldigd op het stadhuis van Doetinchem. De volleyballers van Orion werden zondag landskampioen na een krankzinnige finale tegen Lycurgus uit Groningen.

De spelers en leden van technische staf en het bestuur kregen uit handen van burgemeester Mark Boumans een medaille omgehangen. Boumans staat bekend als volleyballiefhebber en was voor zijn burgemeesterschap in de Achterhoek lange tijd voorzitter van Lycurgus.

Na zijn komst ruilde hij al snel de liefde voor de kleur blauw in voor het oranje van Orion. Wethouder Rens Steintjes van Sport sprak de volleyballers met lovende woorden toe. 

Bekijk hier beelden van de huldiging (tekst gaat verder na de video):

Krankzinnige finale

Orion haalde op bizarre wijze de titel binnen. De ploeg van trainer Martijn van Goeverden won zondag de vijfde en beslissende wedstrijd om het kampioenschap met 2-3. Orion keek na twee sets tegen een 2-0 achterstand aan. Een ongekende comeback, waarbij meerdere matchpoints van Lycurgus werden weggespeeld, zorgde ervoor dat Orion toch de titel pakte.

Een week geleden maakte Doetinchem zich al op voor het kampioenschap. In een volle en sfeervolle Topsporthal kon de titel worden binnengesleept, maar de Doetinchemmers verloren met 2-3 en zagen Lycurgus weer op gelijke hoogte komen. Een vijfde en beslissende wedstrijd in Groningen moest de beslissing brengen.

Voor Orion zorgde de winst in het beslissende duel voor de tweede landstitel ooit. Na drie verloren finales op rij is Doetinchem sinds 2012 weer de volleybalhoofdstad van Nederland. En dat werd natuurlijk uitbundig gevierd.

Zie ook: Orion landskampioen volleybal na zenuwslopende wedstrijd

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Sport Nieuws
Deel dit artikel: