Tegelverzameling van Kröller-Müller te zien in het Tegelmuseum

OTTERLO - De tegelverzameling van de Nederlandse kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller is nu te zien in Otterlo. In het Nederlands Tegelmuseum is de nieuwe tentoonstelling op vrijdag 10 mei officieel geopend.

De opening werd verzorgd door de directeur van het Tegelmuseum Eric Mackay, directeur van het Kröller-Müller Museum Lisette Pelsers en wethouder Hester Veltman. In de zogeheten Helene Kröller-Müller Kamer zijn zo'n 60 oud-Hollandse wandtegels te bewonderen die de kunstliefhebber tijdens haar leven verzamelde. De wandtegels maken deel uit van de collectie van het Kröller-Müller Museum, maar lagen daar stof te verzamelen in het depot.

In 2017 was een gedeelte van de verzameling al te zien in het Nederlands Tegelmuseum. Na het succes van deze tentoonstelling heeft de collectie nu een vaste plaats in het museum gekregen.

'We mogen trots zijn'

Het Kröller-Müller Museum heeft de wandtegels in bruikleen gegeven. 'Een schitterend voorbeeld van samenwerking tussen de musea waar we in Ede trots op mogen zijn. Door de samenwerking wordt een relatief onbekend deel van de collectie van Helene Kröller-Müller voor een breed publiek toegankelijk', stelt wethouder Veltman tijdens de opening.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Omroep Ede Ede Otterlo Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: