Kamervragen over 'goudmijn' in Ewijk: 2200 euro voor huisvesting zes arbeidsmigranten

EWIJK - De SP heeft Kamervragen gesteld over de analyse van de gemeente Beuningen. Daaruit blijkt dat huisjes op Vakantiepark de Groene Heuvels in Ewijk ware goudmijnen zijn voor verhuurders. Ze worden veelal verhuurd aan arbeidsmigranten die op het park verblijven.

Zes arbeidsmigranten in een bungalow huisvesten levert volgens die analyse 2200 euro per maand op. De SP vraagt aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken een bestuurlijk en moreel oordeel over de constatering dat een exploitant al snel duizend euro minder vangt bij recreanten ten opzichte van arbeidsmigranten.

Op het vakantiepark in Ewijk bleek 90 procent arbeidsmigrant te zijn. Burgemeester Daphne Bergman wil dat niet. 'Eind mei sturen we de definitieve beschikking. Iedereen heeft vanaf dat moment zes maanden om andere woonruimte te vinden of de verhuur aan arbeidsmigranten te stoppen.'

Eerder trokken Nederlandse, permanente bewoners van het park al aan de bel. De gemeente wil ook dat zij van het park verdwijnen. 'Ik zou de burgemeester bijna smeken, laat mensen die hier wonen met rust', zei een bewoonster die vanwege een scheiding op het park belandde.

De SP wil de garantie dat niemand dakloos raakte, in de schulden komt of nog afhankelijker wordt van een werkgever.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ewijk Gemeente Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: