Nieuws

Gemeente Rheden komt nog steeds miljoenen tekort

De gemeente Rheden kampt nog steeds met een miljoenentekort, blijkt uit de voorjaarsnota. Vorig jaar werd afgesloten met een tekort van 4 miljoen euro.
DE STEEG - De gemeente Rheden kampt nog steeds met een miljoenentekort, blijkt uit de voorjaarsnota. Vorig jaar werd afgesloten met een tekort van 4 miljoen euro.
Voor de komende jaren verwacht het college van burgemeester en wethouders een jaarlijks tekort van 6 miljoen euro. Oorzaak: de explosieve toename van de kosten voor jeugdzorg en van de Wmo.
In 2017 schreef Rheden voor een bedrag van 5,6 miljoen euro aan rode cijfers. 

Zorgen bij wethouder

Wethouder financiën in Rheden Dorus Klomberg (D66) is er niet gerust op: 'Onze financiële positie op de lange termijn baart ernstig zorgen. Daarom moeten we ons uitgavenpatroon ombuigen.'
Ombuigen is een ander woord voor bezuinigen. Klomberg: 'Wij doen er echt alles aan om de komende jaren weer financieel in evenwicht te zijn.'

Bezuinigingen in begroting voor 2020

B en W van Rheden zoeken de komende maanden uit hoe het structurele tekort van 6 miljoen euro moet worden opgelost. De plannen daarvoor komen in de begroting voor 2020. Die wordt eind dit jaar gepresenteerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!