Grote zorgen over voetbalvelden, maar geen debat in Putten

PUTTEN - Twee voetbalclubs in Putten maken zich grote zorgen om het groot onderhoud van hun kunstgrasvelden. Met een burgerinitiatief hebben ze geprobeerd om het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. Dat is niet gelukt.

De leden van SDC Putten en Rood Wit '58 hadden bijna 900 handtekeningen verzameld. Zij willen dat de gemeente het groot onderhoud doet bij de vereniging, zoals het onderhoud aan het kunstgras, het beregenen van de velden en het onderhoud aan de afrastering rond het terrein.

Dat initiatief wilden ze bij de gemeenteraad agenderen. Volgens het college voldoet het burgerinitiatief niet aan de eisen die daarvoor gesteld worden. De raad had namelijk minder dan twee jaar geleden nog over de sportaccommodaties gesproken.

'Onderzoek loopt nog'

Oppositiepartijen CDA en Gemeentebelangen wilden dat het punt wel in een commissievergadering door de gemeenteraad besproken zou worden. Henk Koornneef van Gemeentebelangen: 'Als er bijna 900 handtekeningen worden ingezameld is er wel wat aan de hand.' Zij kreeg daar de handen niet voor op elkaar. 

Jenneke Lubbersen van de ChristenUnie stemde net als de rest van de coalitie tegen het agenderen van het burgerinitiatie, maar sprak de leden van de voetbalclubs wel toe: 'Ons uitgangspunt is een eerlijke verdeling van subsidiegelden. Daar loopt op dit moment een onderzoek naar en daar zullen we later zeker nog over spreken.' 
 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: