Nieuws

Krumins en Boonstra aan start Marikenloop

Susan Krumins in actie bij het EK Cross Country, eind vorig jaar in Hilvarenbeek.
Susan Krumins loopt zondag 19 mei de 5 kilometer bij de Marikenloop in Nijmegen. De geboren Nijmeegse gaat voor haar tweede overwinning bij deze populaire loop. Miranda Boonstra (46) uit Molenhoek van Nijmegen Atletiek gaat op de 10 kilometer voor het parcoursrecord. © ANP
NIJMEGEN - Susan Krumins loopt zondag 19 mei de 5 kilometer bij de Marikenloop in Nijmegen. De geboren Nijmeegse gaat voor haar tweede overwinning bij deze populaire loop. Miranda Boonstra (46) uit Molenhoek van Nijmegen Atletiek gaat op de 10 kilometer voor het parcoursrecord.
Krumins (32) komt in Nijmegen voor de vierde keer in actie. In 2013 won ze de 5 kilometer in een parcoursrecord dat nog steeds staat op 15 minuten en 43 seconden.
Als juniore behaalde ze twee keer het podium; op haar zestiende stond ze op de 5 kilometer aan de start bij de allereerste Marikenloop en werd meteen derde.
Op de 10 kilometer wil Miranda Boonstra de snelste tijd ooit bij de Marikenloop verbeteren. De Velpse Pauline Claessen liep in 2004 een tijd van 36.09, een record dat al 15 jaar standhoudt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!