Sluizen bij Driel na maandenlange sluiting weer open

DRIEL - De grote renovatiewerkzaamheden aan de sluis bij Driel zijn klaar. Schepen kunnen daardoor vanaf vanmiddag 17.00 uur weer gebruikmaken van de sluis. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Sinds 20 februari moesten de schepen die via de Nederrijn bij Driel wilden, omvaren. Dat hoeft straks niet meer. De grote werkzaamheden aan het sluizencomplex zijn afgerond. De sluis kreeg nieuwe elektronische installaties, het bewegingssysteem van de sluisdeuren is vervangen en de sluis is geschikt gemaakt voor grotere schepen. 

In het najaar gaat de sluis nog een keer een weekeinde dicht omdat dan de besturing van de sluis wordt aangepast. Nu wordt de bediening van de sluis in Driel ook nog daadwerkelijk daar ter plaatse gedaan. Daar komt een centrale bediening vanuit Amerongen voor in de plaats.

Likje verf

De sluis is onderdeel van het stuwcomplex Driel. De grote renovatiewerkzaamheden aan de sluis zijn nu afgerond. Maar dat betekent niet dat álle werkzaamheden aan het complex nu klaar zijn.

Zo moet aan de zuidzijde van de stuw nog de zogenoemde vizierschuif vervangen worden. Bovendien krijgen de kenmerkende betonnen bogen van de stuw aan die kant in de zomer nog een nieuwe verflaag. Pas dan ziet alles er weer stralend wit uit. 

Zie ookSluizen bij Driel maandenlang dicht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Scheepvaart Nieuws
Deel dit artikel: