Watervogels liever niet voeren! Nijmegen plaatst borden om rattenoverlast

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen gaat in het Kronenburgerpark borden plaatsen met het verzoek om watervogels niet te voeren. Dat laat een gemeentewoordvoerder weten naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep Gelderland over rattenoverlast in dat park.

Omwonenden klagen over rattenoverlast in het Kronenburgerpark en rondom hun huis. Dat komt volgens hen omdat er veel van het brood dat wordt gevoerd aan de eenden blijft liggen. Gemeentereinigingsdienst DAR bevestigt dat en doet er alles aan om de ratten te bestrijden. Zo zijn er vallen geplaatst.

'Wilde eenden zijn niemands verantwoordelijkheid'

Omwonende Lyon Romijnders had eerder al contact opgenomen met de gemeente Nijmegen met het verzoek om verbodsborden voor het voeren van eenden, maar de gemeente verwees haar naar de DAR. Ze zocht ook contact met de Stichting Kronenburgerpark, maar volgens voorzitter Joke van Onna vallen de eenden niet onder iemands verantwoordelijkheid, aangezien het wilde eenden zijn.

Romijnders noemt dat 'heel makkelijk en 'het probleem verschuiven'. 'Die ratten zijn ook wild en daar moet echt iets aan gebeuren. Het is erg ongezond, zeker ook voor kinderen die hier in de park spelen', zegt ze.

Hoeveel borden er komen en op welke termijn ze worden geplaatst, is volgens de gemeente Nijmegen nog niet bekend.

Het informatiebord van de gemeente Nijmegen:

Zie ook: Rattenoverlast in Kronenburgerpark Nijmegen: 'De ratten begroeten je gewoon'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: