Nieuws

Kindermisbruiker Frank R. 'nog manipulatief en soms agressief'; rechtbank verlengt tbs

De rechtbank in Groningen heeft de tbs van Frank R., die tientallen meisjes misbruikte, met twee jaar verlengd. Dat meldt RTV Noord. Ook Gelderse meisjes waren slachtoffer van de 54-jarige R. © Omroep Gelderland
GRONINGEN - De rechtbank in Groningen heeft de tbs van Frank R., die tientallen meisjes misbruikte, met twee jaar verlengd. Dat meldt RTV Noord. Ook Gelderse meisjes waren slachtoffer van de 54-jarige R.
De man uit Cuijk werd in 2014 veroordeeld tot zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Via internet zocht hij contact met minderjarige meisjes door zich voor te doen als een 18-jarige jongen.
Tientallen meisjes verrichten seksuele handelingen voor de webcam, nadat R. hen daartoe had aangezet. Door negen meisjes werd uiteindelijk aangifte van seksueel misbruik gedaan.

Frank R. ontkent

De advocaat van Frank R., Tjalling van der Goot, stelt dat het best goed gaat met zijn cliënt. Medewerkers van de tbs-kliniek waar R. verblijft, vertellen echter dat hij nog manipulatief en soms agressief is. Frank R. ontkent dit zelf: 'Men is op zoek naar negatieve dingen. Ik kijk meer naar voren'.

Signalen uit 2011 onbevestigd

In 2011 werd de naam van Frank R. al genoemd door een bezorgd Gelders meisje, dat vermoedde dat haar minderjarige vriendin een relatie zou hebben met een oudere man uit Nijmegen.
De vriendin ontkende de relatie echter. De politie vond in Nijmegen geen verdachte en kon daarom destijds niets doen met de melding.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!