Nieuws

27-jarige Apeldoornse veroordeeld voor mishandeling dochtertje

De rechtbank in Zutphen veroordeelt een 27-jarige Apeldoornse voor het mishandelen van haar 14 maanden oude dochter. Ze krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en 120 uur taakstraf. © Pixabay
ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen veroordeelt een 27-jarige Apeldoornse voor het mishandelen van haar 14 maanden oude dochter. Ze krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en 120 uur taakstraf.
De vrouw kneep haar dochtertje tussen 4 januari en 12 december 2017 meerdere keren, volgens de rechtbank. Ook liep het kind blauwe plekken op, nadat haar moeder haar hardhandig probeerde te voeden. Op 13 december 2017 sloeg de Apeldoornse haar dochtertje in het gezicht. Ze bond het kind vast met haar armen op de rug en liet het zo liggen. 

Straf onder bijzondere voorwaarden

Een psycholoog stelde bij de moeder een ziekelijke stoornis vast, die van invloed is geweest op haar gedragskeuzen en gedragingen. Het advies van de psycholoog was daarom om de vrouw de gepleegd feiten in verminderde mate toe te rekenen en een voorwaardelijke straf met bijzondere voorwaarden op te leggen.
De dochter woont niet meer bij de moeder. Daarom is het herhalingsgevaar beperkt tot gemiddeld. Tussen moeder en dochter is momenteel sprake van een begeleide omgangsregeling.

Behandeling in forensische polikliniek

De bijzondere voorwaarden waaronder de vrouw de straf opgelegd kreeg, bestaan onder andere uit toezicht van de reclassering, behandeling in een forensische polikliniek en beschermd wonen. Ook moet de Apeldoornse meewerken aan afspraken die gemaakt zijn rond de omgang met en begeleiding van haar dochter, zolang de reclassering dat nodig vindt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!