Gemeente Oldebroek trekt rookgordijn op rond Wereld Astma Dag

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek trekt dinsdag een rookgordijn op bij het gemeentehuis. Letterlijk: met een rookmachine wil ze aandacht vragen voor Wereld Astma Dag. De gemeente heeft zich aangesloten bij de landelijke beweging 'Samen op weg naar een rookvrije generatie' en gaat vanaf 1 juli zoveel mogelijk plekken in de gemeente rookvrij maken.

'Als je weet dat 25 procent van de jeugd tussen 12 en 16 verstokte roker is en eerder overlijdt door dat ze jong zijn gaan roken, dan kun je als overheid niet zeggen: daar doen wij niks mee', meent wethouder Liesbeth Vos van de gemeente Oldebroek. 

Radiopresentator Nieke Hoitink sprak met wethouder Liesbeth Vos:

Er komt om te beginnen rond het gemeentehuis een zone van 100 meter waarin niet gerookt mag worden. Medewerkers van de gemeente wordt gevraagd een wandelingetje te maken als zij willen roken, en de uitgedoofde sigaretten in de prullenbak te gooien. Medewerkers die willen stoppen met roken, krijgen een ondersteuningstraject aangeboden.

Rookvrije sporthal

Ook rond de sporthallen in de gemeente komt een rookvrije zone. Wethouder Vos: 'Als je bij een sporthal aankomt dan moet je daar eerst door een rookgordijn van sporters. Dat geldt ook voor de jonge sporters. Dat is natuurlijk niet goed, want roken doe je niet alleen jezelf aan, maar ook een ander.'

Rokende medewerkers van de gemeente hebben het sportief opgenomen, zegt de wethouder. 'Het grootste deel van de rokende medewerkers heeft aangegeven mee te willen doen en is ook begonnen met een traject om te stoppen met roken.'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Oldebroek Oldebroek Nieuws
Deel dit artikel: