Nieuws

Bevrijdingsfestival Wageningen trekt minder bezoekers door regen

Door het wisselvallige weer van zondag is het op het Bevrijdingsfestival in Wageningen minder druk geweest dan vorig jaar. In totaal kwamen een kleine 100.000 mensen hun vrijheid in de Bevrijdingsstad vieren, schat organisatie Wageningen45. Dat is 20% minder bezoekers dan vorig jaar, wat ook opging voor de andere Bevrijdingsfestivals in het land. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Door het wisselvallige weer van zondag is het op het Bevrijdingsfestival in Wageningen minder druk geweest dan vorig jaar. In totaal kwamen een kleine 100.000 mensen hun vrijheid in de Bevrijdingsstad vieren, schat organisatie Wageningen45. Dat is 20% minder bezoekers dan vorig jaar, wat ook opging voor de andere Bevrijdingsfestivals in het land.
Traditioneel begint Bevrijdingsdag in Wageningen na het ontsteken van het Bevrijdingsvuur voor Hotel De Wereld waar de capitulatie werd getekend. Atleten verspreiden het vuur verder over het land.
Daarna komen meestal zo'n 120.000 mensen in de stad stilstaan bij wat vrijheid betekent. Dat gebeurt met de Nationale herdenking van de capitulaties, het Bevrijdingsdefilé, colleges over de betekenis van vrijheid en een groots muziek- en cultuurfestival.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!