Nieuws

Teruglezen | Gelderland viert Bevrijdingsdag met defilé en muziek

Gelderland vierde zondag Bevrijdingsdag, met natuurlijk de feesten en het defilé in Wageningen. Ook in andere plaatsen in de provincie werd de vrijheid gevierd. Lees het hier terug!
Zondagavond is op TV Gelderland een samenvatting van het defilé in Wageningen te zien. 
18.13 - We sluiten dit liveblog met onderstaande compilatie van de festiviteiten in Gelderland.
Teruglezen | Gelderland viert Bevrijdingsdag met defilé en muziek
17.23 - Het is druk voor het hoofdpodium in Wageningen. Nog onderweg? De politie adviseert een plekje bij een ander podium te zoeken.
17.00 - Ook minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is onder de indruk van het Bevrijdingsdefilé in Wageningen.
16.50 - Het is druk voor het hoofdpodium, vlak voor het 5 voor 5-moment in Wageningen. Dan staan alle bevrijdingsfestivals 5 minuten stil bij het feit dat we in Nederland vrijheid vieren.
16.40 - Na het defilé in Wageningen gaan de festiviteiten natuurlijk door. Agenten houden een oogje in het zeil.
16.35 - In Aalten is het Bevrijdingsconcert van start gegaan, verzorgd door mannenkoren uit het Achterhoekse dorp en Scheveningen.
16.25 - Het Bevrijdingsvuur is ook gearriveerd in Winterswijk. Daar wordt - na alle ophef - toch het Wilhelmus gespeeld.
16.20 - Het jaarlijkse defilé in Wageningen zit er weer op.
16.15 - Ondertussen is het in Apeldoorn een stuk drukker geworden en breekt ook daar de zon door. Kinderen zijn druk in de weer om armbandjes te maken.
16.10 - Dries Roelvink is één van de vele artiesten die optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in Wageningen. De zanger vertelt waarom 5 mei voor hem een speciale dag is: 'Mijn vader is op zijn 19e opgepakt en heeft als dwangarbeider in Duitsland gewerkt.'
15.55 - Niet alleen voertuigen doen mee aan het defilé in Wageningen.
Teruglezen | Gelderland viert Bevrijdingsdag met defilé en muziek
15.45 - Een van de vele militaire voertuigen in het defilé.
15.35 - Het defilé, toch wel het jaarlijkse hoogtepunt van Bevrijdingsdag in Wageningen, is van start gegaan.
15.30 - Er staan veel mensen klaar langs de route van het defilé. De regen heeft plaatsgemaakt voor de zon.
15.20 - De Nationale Herdenking Capitulaties 1945 op het 5 Mei Plein is begonnen.
15.15 - De in opspraak geraakte oud-militair Marco Kroon woont het Bevrijdingsdefilé in Wageningen ook bij.
15.10 - Nog even wachten...
15.09 - Het is 'overal gezellig druk' in Wageningen, zo ook op het kinderplein. Daar heeft de Koninklijke Luchtmacht onder meer een hoge klimtoren neergezet. Luister naar een sfeerverslag:
14.50 - Kijk hier live mee naar het Bevrijdingsdefilé:
14.45 - De uitzending van het Bevrijdingsdefilé staat op het punt van beginnen. Presentator Erik van der Pol is er klaar voor.
14.40 - In Aalten is ook het mannenkoor uit Scheveningen gearriveerd. Ze oefenen nu samen met het koor uit Aalten voor het Bevrijdingsconcert.
14.30 - In Wageningen wachten bezoekers op het Bevrijdingsdefilé. Het is goed druk bij Hotel De Wereld, waar om middernacht het Bevrijdingsvuur is ontstoken.
14.25 - Het is inmiddels iéts drukker op het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn.
14.20 - Het mannenkoor van Aalten oefent voor het bevrijdingsconcert, nog zonder hun collega's uit Scheveningen.
14.00 - In de Sint-Helenakerk in Aalten geven het Aaltens Christelijk Mannenkoor en Christelijk Mannenkoor Scheveningen samen een concert. Het vieren van de bevrijding op zondag is daar geen probleem.