Bezopen bestuurder slingert over de weg en ramt politiewagen

LIENDEN - Een slingerende automobilist is vrijdag van de weg gehaald. Dat gebeurde op de N320 richting Kesteren. Een 62-jarige bestuurder uit Buren reed op de verkeerde weghelft, zijn voorband was leeg. Passerende agenten draaiden direct om en gaven hem een stopteken, maar dat mocht niet baten.

De politie zette geluid- en lichtsignalen in, maar de bestuurder wilde alsnog niet stoppen. Na een korte achtervolging botste de wagen op de politieauto, waarna de man doorreed. Uiteindelijk zetten de agenten hem aan de kant op de Burgemeester Houtkoperweg in Lienden.

'Sterke alcohollucht'

Volgens de politie was de man 'onvast ter been' en rook hij sterk naar alcohol. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waar hij 1365 ug/l blies. 220 is wettelijk toegestaan. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd.

De politie verwijt het de man dat hij tegenliggers in gevaar bracht met zijn capriolen op de weg. Ook het verlaten van de plek van een ongeval (de man reed door na de rampartij) en het negeren van een stopteken wordt hem aangerekend.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: