Nieuws

Zwembad Steenderen start actie om hoofd boven water te houden

Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen is zaterdag een actie gestart om geld op te halen. Het zwembad krijgt geen subsidie meer van de gemeente en hoopt zo een financieel gat van 37.500 euro te dichten. © Omroep Gelderland
STEENDEREN - Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen is zaterdag een actie gestart om geld op te halen. Het zwembad krijgt geen subsidie meer van de gemeente en hoopt zo een financieel gat van 37.500 euro te dichten.
'Alle hulp is welkom', zegt Simone Creemers, bestuurder bij het zwembad. Ze benadrukt dat het zwembad niet acuut in financieel gevaar is. 'We hebben de laatste jaren een buffer opgebouwd dankzij het mooie weer, maar je weet nooit hoe de komende jaren eruit komen te zien. We moeten een hoop geld missen', gaat ze verder.

Zelf langs de deuren

Tientallen vrijwilligers gaan langs de deuren in Steenderen, Baak, Olburgen, Rha en Bronkhorst. Liefhebbers van het zwembad die buiten deze plaatsen wonen, kunnen ook meedoen aan de actie door een envelop op te halen bij de kassa van het zwembad en in hun eigen wijk langs de deuren te gaan.
De actie loopt de hele maand mei. De organisatie zoekt voor verschillende straten nog vrijwilligers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!