Toch geen sneeuw: koude, maar droge Bevrijdingsdag

WAGENINGEN - Goed nieuws voor mensen die Bevrijdingsfestivals willen bijwonen, bijvoorbeeld in Wageningen. Was er eerst kans op sneeuw, inmiddels lijkt de kans daarop erg klein. Het wordt koud, maar blijft misschien zelfs helemaal droog. Natte sneeuw krijgen we bij vlagen vandaag.

Morgen staan de festivals op het programma. Dan worden er minder buien verwacht. Jordi Bloem van MeteoGroup in Wageningen: 'Het is vaak, misschien wel helemaal droog. Dus dan is het ondanks de kou best feestelijk weer.' Toch blijft het met zo'n 10 tot 12 graden fris. 

Een groot verschil met vorig jaar. Toen was het prachtig weer; de zon scheen en het werd zo'n 20 graden. 

Luister hier het hele weerbericht terug:

Vandaag is het met 10 graden extreem koud voor de tijd van het jaar. Toch is het vanaf het einde van de middag en vanavond tijdens Dodenherdenking wel droog.

De ochtend begon op de meeste plekken zonnig, maar in de middag trekken er buien over. Bloem: 'De komende uren komen die op gang. Dat is niet alleen regen, maar soms ook hagel en natte sneeuw.'

Toch is er ook genoeg ruimte voor zonneschijn. 'Tussendoor verwacht ik mooie luchten met opklaringen. Smullen voor weerfotografen', aldus Bloem

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Weer Nieuws
Deel dit artikel: