Nieuws

Wandelen voor vrijheid: deze militair komt na honderden kilometers terug in Nederland

Emiel Garstenveld.
Militair Emiel Garstenveld komt na 600 kilometer wandelen deze zaterdag Arnhem binnenlopen. Hij marcheerde van de invasiestranden in Normandië naar Nederland en passeerde vrijdag al de landsgrens. © Defensie.
ARNHEM - Militair Emiel Garstenveld komt na 600 kilometer wandelen deze zaterdag Arnhem binnenlopen. Hij marcheerde van de invasiestranden in Normandië naar Nederland en passeerde vrijdag al de landsgrens.
Als alles meezit arriveert hij in de loop van de dag bij de John Frostbrug in Arnhem. Garstenveld wil met zijn tocht aandacht vragen voor 'het offer dat velen brachten voor onze vrijheid', schrijft Defensie.
Tijdens zijn vrijheidswandeling deed Garstenveld, die als sergeant werkt bij de Landmacht, verschillende gedenkplaatsen en oorlogskerkhoven aan. De laatste plek die hij aandoet is de John Frostbrug, een plek waar hevig is gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Op de brug houdt Garstenveld straks even stil, om 's avonds in zijn woonplaats Eibergen een krans te leggen tijdens dodenherdenking.
Wandelen voor vrijheid: deze militair komt na honderden kilometers terug in Nederland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!