Nieuws

Baasje van gevangen Mechelse herder nog spoorloos

De Mechelse herder, verdoofd.
De eigenaar van de donderdag gevangen Mechelse herder is nog niet gevonden. Dat meldt Stichting Dierenasiel Tiel op Facebook. Het dier zwierf al weken rond, was sterk vermagerd en zorgde in Ochten in de buurt van de snelweg A15 voor gevaar. © Peter Klaver
TIEL - De eigenaar van de donderdag gevangen Mechelse herder is nog niet gevonden. Dat meldt Stichting Dierenasiel Tiel op Facebook. Het dier zwierf al weken rond, was sterk vermagerd en zorgde in Ochten in de buurt van de snelweg A15 voor gevaar.
Maar een gevaarlijke hond is de viervoeter niet, benadrukt het dierenasiel waar de herder is opgevangen. 'Het is een jonge, opgejaagde en bange Mechelse herder.'
Het gaat om een reutje dat niet is gecastreerd. Wel is het dier gechipt, al is de hond niet geregistreerd.

Plastic in keel en maag

Volgens het bericht op Facebook heeft de hond een lange nacht vol spugen en ademnood achter de rug. Er moest plastic uit zijn maag en keel worden gehaald. Vrijdagmorgen zat de jonge herder er weer fris en fruitig bij. Stichting Dierenasiel Tiel vraagt om meer informatie over de hond en de eigenaar.
Vanwege mogelijke onveilige toestanden ging er donderdagmiddag een Burgernetmelding uit, wat bij dieren vrij uitzonderlijk is. De politie raadde aan de hond niet te benaderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!