Geen nieuwe pinautomaat in Doetinchem na verwoestende plofkraak

DOETINCHEM - In de Houtsmastraat in Doetinchem komt geen pinautomaat van ABN Amro terug na de verwoestende plofkraak van 11 april. Dat zegt een woordvoerder van de bank.

De bank heeft na overleg met betrokkenen besloten geen nieuwe pinautomaat te plaatsen, zegt hij. 'Klanten kunnen terecht bij andere banken in de directe omgeving. We kijken na plofkraken steeds naar de veiligheid van de omgeving en naar de locatie van andere pinautomaten.' 

ABN Amro werkt in zulke gevallen nauw samen met ING en Rabobank. De zegsman: 'Klanten in Doetinchem kunnen er zeker van zijn dat er voldoende plekken zijn waar ze geld kunnen pinnen en waar ze dat ook veilig kunnen doen.'

Brokstukken in wijde omtrek

Het gebouwtje aan de Houtsmastraat in Doetinchem met daarin de geldautomaat werd door de klap vernield. Brokstukken belandden in de wijde omtrek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam er na de verwoesting aan te pas voor onderzoek naar meer explosieven. 

Over de grootte van de schade zwijgt ABN Amro. 'Daar doen we nooit uitspraken over, maar de impact is enorm', besluit de woordvoerder.

Zie ook: VIDEO | Enorme ravage na plofkraak in Doetinchem

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: