Nieuws

Oud-voetballer Ulrich van Gobbel komt naar de Zwarte Cross

Ulrich van Gobbel.
Oud-voetballer Ulrich van Gobbel maakt zijn opwachting op deze editie van de Zwarte Cross. Van Gobbel (48), die de UEFA Cup won met Feyenoord, groeide op in Lichtenvoorde. © ANP
LICHTENVOORDE - Oud-voetballer Ulrich van Gobbel maakt zijn opwachting op deze editie van de Zwarte Cross. Van Gobbel (48), die de UEFA Cup won met Feyenoord, groeide op in Lichtenvoorde.
Over Van Gobbel werd een jaar geleden een tv-documentaire gemaakt door sportzender Fox: Uli – Weg van de pijn. Als kind is hij getuige van de klappen die zijn vader aan zijn moeder geeft. Zijn moeder en hij vluchten het huis uit. Zijn vader pleegt zelfmoord na de moord op een vrouw. Van Gobbel stort zich op de voetbalsport, maar na zijn carrière raakt hij aan lager wal.
Drie jaar geleden kwam een biografie over Van Gobbel uit. De schrijver van de biografie Jules van der Wardt interviewt Van Gobbel in de theatertent. 

Meer nieuwe namen

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de line-up voor dit jaar zo goed als rond. Op het lijstje van meest recente toevoegingen prijken de namen van deejay Paul Elstak en olympisch kampioen schaatsen Kjeld Nuis; Nuis beantwoordt tijdens de Zwarte Cross vragen van bezoekers.
In totaal 233 acts zijn nu geboekt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!