Damcoach mag overnachtingen blijven regelen voor Brunssum Open

CULEMBORG - De Culemborgse damcoach Henk S. mag campingovernachtingen blijven regelen voor het Internationale Damtoernooi Brunssum Open. Momenteel loopt er tegen de coach een politieonderzoek. Hij is door dambond KNDB geschorst en de voorzitter van de bond raadt af met S. in zee te gaan.

Tegen S. loopt een onderzoek omdat bij hem een camera in de badkamer was aangetroffen en er bij hem regelmatig jonge dammers logeren. De camera hing volgens de damcoach in de badkamer om een jichtaanval waar hij mee kampte te filmen. Hij zegt dan ook onschuldig te zijn.

Op de website van het Internationale Damtoernooi in het Limburgse Brunssum staat een verklaring van Dieter van Gortel, de toernooidirecteur. Henk S. mag ook dit jaar de overnachtingen voor deelnemers blijven regelen. De toernooidirecteur schrijft ook dat hij hoopt dat snel bewezen wordt dat S. onschuldig is.

Vertrouwen in uitkomst

In de verklaring staat ook te lezen dat het organisatiecomité van Brunssum Open eind 2018 te horen kreeg dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen Henk S. was geopend: 'Dit schokkende bericht heeft ons enorm verrast'.

Het feit dat de damcoach geen enkele beperking opgelegd kreeg, hij vrij kon reizen en hij al zijn datadragers weer snel terugkreeg, geeft het organisatiecomité het vertrouwen 'dat de beschuldigingen aan het adres van Henk niet tot verdere vervolging aanleiding zullen geven.'

S. mag daarom zijn campingactiviteiten op eigen titel uitvoeren, zonder dat de organisatie van het Brunssum Open zich hiermee bemoeit.

'Mijn leven staat stil'

Henk S. zelf is blij met het besluit van de toernooidirecteur en voelt zich gesteund in een moeilijke tijd. 'Mijn leven staat al vijf maanden stil', zegt de damcoach.

S. is vooral teleurgesteld in de politie en het Openbaar Ministerie. 'Ik hoor al maanden helemaal niets. De woordvoerders roepen iedere keer dingen in de media, maar met mij wordt niet gecommuniceerd. Ook niet als mijn advocaat vragen stelt.'

Zie ook: Voorzitter dambond: Laat kinderen niet onder begeleiding van S. naar camping gaan

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: