Nieuws

Arnhem voerde geen geluidsmetingen uit op Koningsdag: 'Dit mag nooit meer gebeuren'

Koningsdag in Arnhem.
De gemeente Arnhem heeft geen geluidsmetingen uitgevoerd tijdens Koningsdag. Dat heeft burgemeester Ahmed Marcouch woensdagavond laten weten aan de gemeenteraad. De harde muziek van de verschillende podia in de stad leidde tot overlast bij honderden Arnhemmers. © Roland Heitink
ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft geen geluidsmetingen uitgevoerd tijdens Koningsdag. Dat heeft burgemeester Ahmed Marcouch woensdagavond laten weten aan de gemeenteraad. De harde muziek van de verschillende podia in de stad leidde tot overlast bij honderden Arnhemmers.
Veel Arnhemmers dienden een klacht in. De gemeente heeft tot nu toe zo'n 300 meldingen ontvangen. De vraag was of het geluidsniveau overschreden is of niet. Maar op die vraag komt waarschijnlijk geen antwoord. Er is namelijk niet gemeten en dus ook niet gehandhaafd door de gemeente.
'Tot onze spijt zijn gedurende Koningsnacht en Koningsdag geen geluidsmetingen verricht en is niet handhavend opgetreden', schrijft Marcouch. 'Dit mag nooit meer gebeuren en deze weken bespreek ik met alle betrokkenen hoe wij gaan regelen dat wij het geluid voortaan passend beperken.'

Boekende bassen

Op social media regende het bovendien klachten over 'boenkende bassen' en trillende ramen. Ook mensen ver buiten Arnhem vonden de muziek te veel van het goede en deden hun beklag. De gemeente erkent dat er 'aanzienlijk meer klachten' waren dan in voorgaande jaren.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!