Oldebroek wil een rookvrije gemeente worden

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek zet zich de komende 4 jaar in om zoveel mogelijk plekken rookvrij te maken. De gemeentelijke gebouwen zijn het eerst aan de beurt. Vanaf 1 juli mag daar niet meer gerookt worden.

Oldebroek sluit zich aan bij de landelijke beweging 'Samen op weg naar een rookvrije generatie', die als doel heeft opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Onder meer Nijmegen sloot zich daar vorig jaar al bij aan.

Rookvrije zone

Vanaf 1 juli mag er niet meer in en rondom het gemeentehuis, De Brinkhof in Wezep, de brandweerkazerne in Oldebroek en Wezep en de gemeentewerf gerookt worden. Daar komen bordjes om aan te duiden dat het een rookvrije zone is.

Medewerkers van de gemeente die willen roken, wordt gevraagd een wandeling te maken en de uitgedoofde sigaretten in de prullenbak te gooien. Wie wil stoppen krijgt van de werkgever een ondersteuningstraject aangeboden.

Verenigingen en scholen moeten volgen

Het officiële startmoment van het project vindt plaats op dinsdag 7 mei. De gemeente zegt later in gesprek te gaan met onder meer dorpshuizen, sportaccommodaties, verenigingen, scholen en horeca, in de hoop dat zij zich bij de alliantie aansluiten.