Arnhem neemt deel aan proef voor dakloze jongeren

ARNHEM - In twaalf gemeenten begint een proef om betere hulp te bieden aan jongeren die dakloos zijn of geen thuis meer hebben. Dat meldt het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Arnhem is een van de aangewezen gemeenten.

Arnhem meldde zich samen met elf andere gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Enschede aan voor het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren van de rijksoverheid. Het is de bedoeling dat zij nog voor de zomer beginnen aan de proef. Elke jongere krijgt één aanspreekpunt bij de gemeente.

Zie ook: Al 6 jaar leeft Metin op straat 

Alle jongeren van de straat

Volgens staatssecretaris Paul is het de bedoeling dat 'geen enkele jongere' straks langer dan drie maanden in de opvang zit of op straat leeft. 'Een flinke ambitie', erkent Blokhuis. 'Dat betekent een flinke omslag in de hulpverlening, meer aandacht voor preventie, de behoeften van jongeren centraal stellen en beter samenwerken met alle betrokken organisaties.'

Het uiteindelijke doel van het actieprogramma is dat alle betrokken jongeren vóór 2021 de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

Het actieprogramma is zeer welkom voor de gemeente Arnhem. Eerder deze week liet de gemeente nog weten dat het verwachte tekort op (jeugd)zorg in Arnhem dit jaar oploopt tot 18,7 miljoen euro.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: