Schietpartij in hondentrimsalon blijkt uit de hand gelopen ripdeal

ARNHEM - De schietpartij bij een Arnhemse hondentrimsalon in februari blijkt een uit de hand gelopen ripdeal te zijn. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht. Bij het incident op klaarlichte dag raakte een man zwaargewond.

Over de aanleiding van het schietincident was lange tijd veel onduidelijkheid. De politie maakte dinsdagavond bekend dat het ging om een volledig uit de hand gelopen ripdeal. Vier mannen hadden volgens de politie een afspraak in de woning met hondentrimsalon aan de Corrie Tendeloostraat voor de verkoop van harddrugs. De cocaïne had een straatwaarde van tienduizenden euro's.

Het gesprek ontaardde al snel in een ruzie omdat de kopers weigerden te betalen. Er werd daarbij geschoten. De 38-jarige bewoner raakte zwaargewond. De drie anderen wisten aanvankelijk te ontkomen met de drugs. Twee dagen later hield de politie na enkele invallen in Arnhem een 34-jarige man aan. Hij heeft volgens de politie de verkoper en kopers bij elkaar gebracht.

Twee mannen nog voortvluchtig

De twee andere mannen, die vermoedelijk uit de omgeving van Rotterdam komen, zijn nog voortvluchtig. Van hen zijn beelden getoond in de uitzending. Het gaat om Anmar Hussin en een vooralsnog onbekende man. Deze naam is door de politie naar buiten gebracht. Van allebei de mannen zijn foto's en videobeelden getoond.

De politie startte na de schietpartij op 25 februari direct een grote zoekactie met onder meer een helikopter. Auto's in de omgeving werden gecontroleerd en scholen moesten dicht blijven. Buurtbewoners reageerden in paniek en zeiden meerdere schoten te hebben gehoord.

Zie ook: 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: