Hoogste rechter buigt zich over permanente bewoning vakantiepark Mulligen

OLDEBROEK - De Raad van State, het hoogste rechtsorgaan van Nederland, kijkt woensdag naar het bestemmingsplan 'Buitengebied Mulligen' bij Oldebroek, waarin 38 van de 44 vakantiehuisjes op het vakantiepark worden omgezet naar permanente woningen. Vier bezwaarmakers kwamen in beroep tegen het bestemmingsplan.

Onder bezwaarmakers zijn de eigenaren van een naastgelegen agrarisch bedrijf. Zij zijn het niet eens met de permanente woonbestemming die aan de meeste van de vakantiehuisjes is toegekend. Zij vrezen een beperking van de mogelijkheden van hun bedrijf en aantasting van het landschap. Ook vrezen ze voor overlast.

Ook het ministerie van Defensie gaat in beroep tegen het bestemmingsplan. In de buurt van het park ligt artillerie schietkamp 't Harde. Het ministerie is bang dat het schietkamp een goed woon- en leefklimaat bij de woningen in de weg staat.

Een van de eigenaren van de vakantiehuisjes is juist voorstander van permanente bewoning, maar krijgt zelf geen toestemming omdat hij geen zogenoemde vereveningsbijdrage betaalt. Volgens hem kan dat geen reden zijn om hem de permanente woonbestemming te weigeren.

De bezwaarmakers krijgen vandaag de kans om hun bezwaren toe te lichten. De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Oldebroek Oldebroek Nieuws
Deel dit artikel: