Vitesse-spelers openen speciale sportweek voor mensen met beperking

ARNHEM - Een speciale sportweek voor mensen met een beperking. Dat organiseert zorgorganisatie Siza deze week in Arnhem. Op twee locaties begint woensdag een speciale Fitweek. Om de opening extra glans te geven komen spelers van voetbalclub Vitesse de sportweek officieel openen. Ook zullen de samen met de sporters in actie komen op de nieuwe locaties.

De Fitweek wordt aangegrepen om op de Kemperbergerweg de nieuwe speeltuin van de Hendrik Willem Stichting te openen, bedoeld voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Ook opent een nieuw sportcentrum in Het Dorp, Fitlife. Bewegen is volgens de organisatie juist voor kinderen met verstandelijke beperkingen belangrijk. 'Ze moeten uitgedaagd worden om bezig te zijn, anders bewegen ze te weinig.' 

Bekijk hier de reportage over Vitesse: (tekst gaat verder na de video)

Nieuwe uitdaging

Met het nieuwe speelterrein is die uitdaging is er nu. Samen met de Vitesse-spelers zullen de deelnemers dat woensdag voor het eerst ontdekken. De sportweek zal de dagen daarna op beide locaties in het teken staan van diverse sportactiviteiten.

Zo wordt er gebokst, gaan kinderen leren hun grenzen te verleggen, is er een voetbalclinic, zijn er dansvoorstellingen, kun je pony rijden en nog veel meer. Na de sportweek stopt het niet, want de kinderen gaan voortaan ook elke week naar Fitlife om te bewegen.

Op Radio Gelderland sprak Irene ten Voorde met Esther Raanhuis van Siza:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: