Boze wethouder over vandalen Gendt: 'Te veel vrije tijd en gebrekkig moreel kompas'

GENDT - Het beeld Dijk van een Wijf in Gendt krijgt dinsdag een flinke wasbeurt. Onverlaten hebben onder meer haar borsten met zwarte verf beklad. Wethouder Theo Jansen heeft geen goed woord over voor de vandalen.

door Rob Haverkamp

'Vandalisme is altijd verwerpelijk', reageert de wethouder op de vernieling. 'Dat geldt dus ook voor het bekladden van het kunstwerk aan de dijk in Gendt. Mensen die dit doen, hebben vermoedelijk te weinig hobby’s, te veel vrije tijd en een gebrekkig moreel kompas'.

Tekst gaat verder onder de foto:

Coating

De twee beeldend kunstenaars die het beeld in 2017 maakten noemden de graffiti op hun wijf eerder al 'verschrikkelijk', 'waardeloos' en 'meer dan klote'. Het kunstwerk is bedoeld als de kers op de taart na de herinrichting van de Gendtse polder.

Beide borsten van de corpulente dame van beton, haar navel en de heup onder haar linker elleboog zijn schaamteloos besmeurd met zwarte verf. Drie slecht getekende wietbladen en op de linkerborst '4/?'. Onduidelijk is wat dat moet zeggen. Geluk bij een ongeluk is dat het imposante beeld een beschermende anti-graffiti coating heeft. Toen dagblad De Gelderlander ook kwam kijken naar de schade bleken de daders terug te zijn geweest om een briefje met excuses op de buik van het Dijk van een Wijf te plakken.

Reportage uit 2017 over het Dijk van een Wijf:

(foto: Omroep Gelderland/Google Maps)

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: