Hond bijt drie lammetjes dood op Galgenhei

GROESBEEK - Een hond heeft maandag op de Galgenhei in Groesbeek drie lammetjes doodgebeten. De toegangspoorten naar het gebied waren afgesloten met kettingen, maar die waren ineens verdwenen. Dat meldt de gemeente Berg en Dal.

Het gebied is verboden voor honden als schapen grazen op de Galgenhei. Deze maatregel nam de gemeente nadat honden met regelmaat, tegen het verbod in, losliepen.

Het verbod staat nu met borden aangegeven en de toegangspoorten waren met kettingen afgesloten. Deze kettingen zijn alleen de afgelopen periode verdwenen. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat onbekend is wat er met de kettingen gebeurd is.

De gemeente neemt nu opnieuw maatregelen. De toegangspoorten worden wederom afgesloten met kettingen en daarnaast wordt een Buitengewoon opsporingsambtenaar ingezet om het gebied te controleren.

Het is de vierde keer dat een loslopende hond schade aanricht bij de schapen. De eerste keer was in september 2016. De voorgaande keren overleefde de schapen de aanvallen van de honden. Dit is de eerste keer dat schapen op de Galgenhei zijn overleden aan hondenbeten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Nieuws
Deel dit artikel: