Het kan gaan sneeuwen op Bevrijdingsdag

WAGENINGEN - Koningsdag was fris en nat en helaas ziet het weer er tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag niet veel anders uit. Komend weekend trekken er regen- en hagelbuien over de provincie. MeteoGroup in Wageningen sluit een vlokje sneeuw zelfs niet uit.

Het weer ziet er dinsdag en woensdag met een graad of 16 en wat zon nog gunstig uit. Vanaf donderdag slaat het om. Dan is er een stuk minder ruimte voor de zon en daalt de temperatuur naar een graad of 12. Vrijdag daalt de temperatuur verder naar 9 graden, maar blijft het droog.

Vanaf zaterdag, tijdens Dodenherdenking, trekken er vanuit het noordwesten fikse regenbuien over de provincie. 'Daar zullen ook hagelbuien tussen zitten. In de nacht naar zaterdag trekt de koudste bovenlucht over ons land heen en dan is zelfs sneeuw niet uitgesloten', schrijft MeteoGroup. Het wordt niet warmer dan 10 graden en gaat het flink waaien.

Bevrijdingsdag droger

Zondag staan er Bevrijdingsfestivals op het programma. Dan worden er minder buien verwacht. 'Zeker later op de dag komt de zon er regelmatig bij', voorspelt het Wageningse weerstation. Toch blijft het met zo'n 10 tot 12 graden fris. 

Vorig jaar was het prachtig weer op Bevrijdingsdag. De zon scheen en het werd zo'n 20 graden. 

Zie ook: Is herdenken van alle tijden of gevoelig voor 'verhipping'?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Weer Nieuws
Deel dit artikel: