Nieuws

Elf jaar cel voor doden transgenderprostituee Bianca

Een 29-jarige man uit Ede is dinsdag in de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 11 jaar cel voor doodslag op de Arnhemse transgenderprostituee Bianca. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 29-jarige man uit Ede is dinsdag in de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 11 jaar cel voor doodslag op de Arnhemse transgenderprostituee Bianca.
Het slachtoffer werd in september 2017 dood gevonden in een woning aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. De verdachte zou haar meerdere keren met een zwaar voorwerp op het hoofd hebben geslagen. Bianca had 36 wonden op haar hoofd en gezicht.
De rechtbank komt met een straf die gelijk is aan de eis. De rechters hadden een week meer tijd dan gebruikelijk nodig om tot een vonnis te komen.

'Ik ben onschuldig'

Bianca, 32 jaar oud en van Venezolaanse afkomst, was nog maar net in Nederland. De verdachte was mogelijk haar eerste klant. Hij werd vijf dagen na de vondst van het lichaam opgepakt, maar houdt vol onschuldig te zijn.
Drie weken terug zei de Edenaar wel in het huis aanwezig te zijn geweest. Drie donkere mannen zouden de woning volgens hem hebben overvallen en Bianca hebben gedood. Het Openbaar Ministerie noemde dit in een eerdere zitting een 'kulverhaal'.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!