Ajax-gebak te koop in Heerde: 'Misschien worden mensen er wel boos om'

HEERDE - De halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur van dinsdagavond is niet alleen in Amsterdam en omstreken het gesprek van de dag. De opmerkelijke prestatie van de Amsterdammers heeft ook in Gelderland zijn impact. Zo liggen er bij een bakker in Heerde dinsdag zelfs echte Ajax-tompoucen in de rekken.

Bakker Herco Veldhuizen van bakkerij Kamphorst is zelf fan van Ajax en bedacht de ludieke actie. 'Wij doen eigenlijk nooit van dit soort dingen, maar het leek me een leuk idee om Ajax-tompoucen te maken.'

Hij draagt de Amsterdammers een warm hart toe, maar weet niet of de rest van de inwoners van zijn gemeente op het voetbalgebakje zitten te wachten. 'Het is een experiment, ik heb geen idee hoe mensen gaan reageren, of ik ze ga verkopen. Misschien worden mensen er wel boos om, het kan allemaal met voetbal', zegt de banketbakker nuchter.

De tompouce bestaat uit een rode en witte glazuurlaag, doelend op de Amsterdamse clubkleuren. Om het geheel te completeren heeft de bakker er een toefje slagroom met het Ajax-logo bovenop gelegd. 

En dat ziet er dan zo uit...

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Heerde Heerde Nieuws
Deel dit artikel: