Vandalen kliederen borsten onder in Gendt

GENDT - Onverlaten hebben het Dijk van een Wijf in de polder bij Gendt beklad. Het enorme kunstwerk is ontsierd door graffiti. De makers van het beeld reageren ontstemd.

door Rob Haverkamp

'Het is echt verschrikkelijk', reageert Lizet Burgersdijk. Ze is één van de twee beeldend kunstenaars die er voor zorgden dat het beeld er in 2017 kwam. Het kunstwerk is bedoeld als de kers op de taart na de herinrichting van de Gendtse polder.

Tekst gaat verder onder de video

Waardeloos

Beide borsten van de corpulente dame van beton, haar navel en de heup onder haar linker elleboog zijn schaamteloos besmeurd met zwarte verf. Drie slecht getekende wietbladen en op de linkerborst '4/?'. Onduidelijk is wat dat moet zeggen.

'Dat is niets mis', vervolgt een verontwaardigde Burgersdijk vanaf haar vakantie-adres. 'Echt heel irritant. Waardeloos. Ze hebben daar natuurlijk zitten blowen. Da's prima, maar daar moeten ze het bij laten.'

Hoop op beschermende coating

Voor haar collega Marcelle Hilgers is het ook balen. 'Klote', laat die zich ontvallen. 'Meer dan'. Dat wordt de gemeente bellen, stelt ze. 'Ik hoop dat we het er af krijgen', kijkt Burgersdijk vooruit.

De hoop is gevestigd op de beschermende coating. 'Er zit gelukkig anti-graffiti op', vult Hilgers aan. 'Dus het kan er af. Er moet alleen water en een hogedrukspuit naartoe'. Ze gaat er van uit dat er hulp van de gemeente Lingewaard komt.

Kijk hier naar eerdere reportages over het Dijk van een Wijf:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: