Nieuws

UPDATE | Dramatisch einde Koningsdagfeest Doetinchem: auto schept feestvierders

In Doetinchem zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee feestvierders uit Ulft geschept door een auto bij het verlaten van de binnenstad. Het gaat volgens de politie om een man en vrouw van beide 25 jaar. Beide slachtoffers zijn met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de man gaat het om ernstig hoofdletsel, meldt de politie. © Persbureau Heitink
DOETINCHEM - In Doetinchem zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee feestvierders uit Ulft geschept door een auto bij het verlaten van de binnenstad. Het gaat volgens de politie om een man en vrouw van beide 25 jaar. Beide slachtoffers zijn met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de man gaat het om ernstig hoofdletsel, meldt de politie.
Het ongeluk gebeurde kort voor middernacht. De twee kwamen uit de binnenstad lopen na het vieren van Koningsdag. Toen ze de IJsselkade ter hoogte van de kruising met de Terborgseweg overstaken kwamen ze in botsing met een 19-jarige automobilist uit Doetinchem. 
Tekst gaat verder onder video:
Feestvierders geschept Doetinchem
De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft de situatie op de plaats van het ongeluk uitgebreid onderzocht. De politie heeft met de bestuurder en met voetgangers gesproken en wacht op nog meer gegevens, zoals over de verkeerslichten op het moment van het ongeluk. Dit gaat nog wat tijd kosten.
Bij het onderzoek wordt ook gekeken of de voetgangers het rode licht genegeerd hebben.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!