Meerdere autobranden op vroege Koningsdag

DODEWAARD - Van Koningsnacht op Koningsdag is de brandweer uitgerukt voor autobranden in Zwartebroek, Culemborg en Dodewaard. De auto's in Zwartebroek en Dodewaard zijn aangestoken en die in Culemborg gestolen.

In Culemborg stond de auto aan de Zoowijkseweg. De brandweer vond de auto rond 5.00 uur verlaten op een klein landweggetje zonder iemand in de buurt. De politie ontdekte al snel dat het ging om een auto die was gestolen bij een woninginbraak en zette de omgeving af voor onderzoek. 

De politie heeft ook in een sloot naar mogelijke aanwijzingen gezocht, omdat daar een jerrycan met vloeistof in dreef. Dat bleek ruitensproeiervloeistof te zijn. De politie houdt er rekening mee dat de brand door de dief aangestoken kan zijn.

Zwartebroek en Dodewaard

Een half uur later brandde in het Veluwse Zwartebroek een autowrak zonder kentekens uit aan de Platanenstraat uit. Daarvan bevestigde de brandweer aan een videocorrespondent dat die was aangestoken. De politie doet daar verder geen onderzoek naar.

Rond 9.25 uur werd een autobrand gemeld aan de Kalkestraat in Dodewaard. Deze auto stond in een stuk weiland van de eigenaar van de auto langs de weg. De politie vermoedt brandstichting en waarschuwde het Waterschap Rivierenland. Het waterschap onderzoekt of er geen gevaarlijke stoffen in de bodem zijn gekomen. De politie doet geen verder sporenonderzoek nu de brand op eigen terrein woedde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Neder-Betuwe Dodewaard Nieuws
Deel dit artikel: