Nieuws

Doetinchemse drukkerij gered van ondergang, 100 banen weg

Senefelder Misset uit Doetinchem maakt een doorstart. De failliete drukkerij wordt overgenomen door een Rotterdamse investeerder. Daarover is overeenstemming bereikt met de curator. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Senefelder Misset uit Doetinchem maakt een doorstart. De failliete drukkerij wordt overgenomen door een Rotterdamse investeerder. Daarover is overeenstemming bereikt met de curator.
Het moederbedrijf van Senefelder Misset ging vorige week failliet. De drukkerij in Doetinchem was goed voor 280 fulltime banen. Nieuwe eigenaar Shatho Beheer denkt dat er 160 tot 180 banen overblijven.
De drukkerij is gedurende het faillissement niet uit productie geweest. Shatho Beheer zegt het vertrouwen van het overgrote deel van de klanten te hebben om de werkzaamheden voort te zetten. Senefelder Misset zal onder de Rotterdamse investeerder als zelfstandige organisatie opereren.

Lange band met Doetinchem

De drukkerij zit sinds 1873 in Doetinchem. Ruim twintig jaar geleden werd Senefelder Misset ondergebracht bij Roto Smeets, dat ook drukkerijen heeft in Deventer en Weert. Voor die vestigingen is nog geen nieuwe eigenaar gevonden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!