Velp feest gewoon door: Oranjevereniging viert 125-jarig jubileum

VELP - Waar een groot deel van Gelderland de zondag gebruikt om bij te komen van de festiviteiten tijdens Koningsdag, doen ze er in Velp juist nog een schepje bovenop. En niet zonder reden: de Velpse Oranjevereniging bestaat zondag namelijk precies 125 jaar. Dat jubileum laten ze niet onopgemerkt voorbij gaan.

Speciaal voor het jubileum is er een 'ouderwets' programma uit de grond gestampt. Een van die ouderwetse onderdelen is het ringsteken, waarbij verenigingen het bij de oprijlaan van kasteel Biljoen tegen elkaar opnemen. Vanaf 13.00 uur zal dat paardenfestijn losbarsten. In de pauzes van deze wedstrijden vindt er ringsteken met scootmobielen plaats. Ook aan de kinderen is gedacht, want naast scootmobielen kunnen ze ook ringsteken met skelters en kruiwagens.

Jubileumboek

Naast deze wedstrijden staat er nog een ouderwetse zweefmolen op het terrein en is er een poffertjeskraam. Er zijn ijs suikerspinnen te koop en een fanfareband zorgt voor de nodige vrolijke deuntjes. Ook wordt het jubileum opgeluisterd door de verschijning van een speciaal jubileumboekje. Daarin komt de hele geschiedenis van de Oranjevereniging voorbij. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Velp Nieuws
Deel dit artikel: