Nieuws

Asbest vrijgekomen bij grote brand in Elst, rookpluim van ver te zien

De brand.
Er heeft vrijdagmiddag een grote brand gewoed in een schuur in het buitengebied van Elst. In de omgeving was enige tijd een zwarte rookpluim te zien. © Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink
ELST - Er heeft vrijdagmiddag een grote brand gewoed in een schuur in het buitengebied van Elst. In de omgeving was enige tijd een zwarte rookpluim te zien.
De brand brak rond 11.30 uur uit aan de Hollanderbroeksestraat. Er staat een boerenschuur van 50 bij 20 meter in brand. De Veiligheidsregio Gelderland-Midden laat weten dat de brand snel is opgeschaald in verband met de waterwinning in het buitengebied. 
Hulpdiensten hebben twee honden gered in de buurt van de schuur. De schuur moet waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.

Asbest vrijgekomen

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Volgens de veiligheidsregio zijn asbestdeeltjes op het erf van de boerderij terechtgekomen. 
Er is echter geen gevaar voor de omgeving. De wind staat gunstig, zegt de veiligheidsregio.
Bekijk hier beelden van de brand in Elst (de tekst gaat verder onder de video):
Asbest vrijgekomen bij grote brand in Elst

Zwarte rookpluim

In de wijde omgeving was de brand te zien. Er hing enige tijd een zwarte rookpluim boven de boerderij.
De brand vanuit Arnhem:
Er heeft vrijdagmiddag een grote brand gewoed in een schuur in het buitengebied van Elst. In de omgeving was enige tijd een zwarte rookpluim te zien. © Dennis Slutter
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!