Personeel Dunya Zorggroep verleent nu 'vrijwillige zorg'

ELST - Medewerkers van Dunya Zorgrgoep in Elst en Arnhem gaan vrijwillig door met het verlenen van zorg aan cliënten van de instelling. 'Er zijn nog geen cliënten vertrokken', zegt directeur Dilan Koçer. De zorggroep ligt overhoop met onder meer het zorgkantoor van Menzis door een vermoeden van fraude.

De zorggroep zei eerder dat cliënten op straat dreigden te belanden omdat Menzis een streep zette door aanvragen voor persoonsgebonden budgetten bij Dunya Zorggroep. Eerder zette zorgverzekeraar VGZ de zorggroep op een zwarte lijst door mogelijk gesjoemel met zorgdeclaraties.

Naasten van cliënten proberen met crowdfunding geld in de zamelen om de zorg voort te zetten. Medewerkers werken voor niks, aldus directeur Koçer. Toch ontving Omroep Gelderland de afgelopen dagen ook klachten van werknemers over niet-betaalde lonen.

Meer dan twintig cliënten krijgen nu zorg op de locaties in Elst en Arnhem. Een woordvoerder van Menzis meldt dat voor vier cliënten een nieuwe plek is gevonden bij andere zorgverleners. 'Maar het is aan hen om van die mogelijkheid gebruik te maken. We willen de hinder voor cliënten hoe dan ook zo veel mogelijk beperken.'

Dunya Zorggroep biedt zorg aan met name ouderen. Volgens Menzis is het denkbaar dat een andere zorgverlener de zorg op de twee locaties overneemt. In dat geval zouden cliënten niet hoeven te verkassen. 

Zie ook

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst Zorg-Zorgfraude Nieuws
Deel dit artikel: