Illegale zender ontmanteld in natuurgebied bij Neede

NEEDE - Een opvallende vondst in een natuurgebied bij Neede: een zendmast van maar liefst 65 meter hoog. De mast bleek te horen bij een illegale radiozender en is daarom ontmanteld.

De apparatuur, drie zeecontainers en de mast van 65 meter hoog, stond opgesteld achter wat bomen in een natuurgebied van Staatsbosbeheer aan de Visschemorsdijk. Agentschap Telecom heeft de zender afgebroken en het materiaal in beslag genomen.

Steun van politie

De politie assisteerde het agentschap tijdens de ontmanteling met meerdere eenheden. Waarom dat gebeurde is niet duidelijk. 'Als het Agentschap Telecom ons dat vraagt, doen we dat', zegt een woordvoerder van de politie.

Een woordvoerder van het agentschap laat weten dat de politie uit voorzorg gevraagd is om te komen. 'Er waren tientallen personen rond de plek van de mast. Om te voorkomen dat de situatie grimmig zou worden, zoals in het verleden regelmatig is gebeurd, hebben we de politie gevraagd te komen.'

Onderzoek moet uitwijzen van wie de zender was. Volgens REGIO8 gaat het om een mast van piratenzender Rijzende Zon en Combinatie Twente. Het agentschap kan dit niet bevestigen.

Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Berkelland Neede Nieuws
Deel dit artikel: