Huisartsen Tiel en Brummen verwijzen door naar de drogist

BRUMMEN - Huisartsen in Brummen en Tiel gaan patiënten doorverwijzen naar de drogist. Dat gebeurt in het kader van een proef.

Dat meldt dagblad Trouw vrijdag. De proef krijgt volgens de krant onder meer steun van zorgverzekeraar Zilveren Kruis en is een initiatief van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

Onderzoeksbureau Nivel berekende eerder dat huisartsen jaarlijks zo'n 12 miljoen bezoekjes krijgen van patiënten met kleine kwalen. Veel kwalen kunnen door zelfmedicatie van de drogist worden verholpen. Daarom gaan huisartsen in Brummen en Tiel patiënten met bijvoorbeeld verkoudheden, insectenbeten of schaafwonden naar de drogist sturen.

Doel van de proef is het verlichten van de druk op huisartsen en een betere samenwerking met de lokale drogist.

Bekijk hieronder de reportage (de tekst gaat verder onder de video):

Klant is koning

Huisartsen waren aanvankelijk huiverig voor de plannen. De klant is immers koning bij commerciële drogisterijen. Ook waren er twijfels over de deskundigheid van het personeel, zoals studenten die als weekendhulp bij een drogisterij werken en dus niet veel kennis hebben van medicatie.

Het CBD denkt niet dat de genoemde punten voor problemen zorgen. Een drogist moet immers bij wet ook goede zorg leveren, stelt het bureau. 

De proef duurt tot begin 2020. Daarna wordt de balans opgemaakt.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Brummen RegioTV Tiel Brummen Nieuws
Deel dit artikel: