Nieuws

Vermiste meisjes terecht, maar politie schrikt van reacties

De twee vermiste meisjes uit Arnhem zijn terecht. De meisjes van 13 en 14 jaar zijn donderdagavond gevonden na een vermissing van enkele dagen. De politie bedankt het publiek voor de hulp, maar zegt ook geschrokken te zijn van enkele reacties. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De twee vermiste meisjes uit Arnhem zijn terecht. De meisjes van 13 en 14 jaar zijn donderdagavond gevonden na een vermissing van enkele dagen. De politie bedankt het publiek voor de hulp, maar zegt ook geschrokken te zijn van enkele reacties.
De meisjes waren sinds maandagavond spoorloos. Ze verdwenen lopend uit de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. De politie deelde donderdag pas een opsporingsbericht en verspreidde foto's van de meiden.
Enkele uren na de oproep werden de meiden aangetroffen. Waar ze zijn geweest, is niet bekendgemaakt. 

Felle reacties

De politie kreeg op social media kritiek van mensen die vinden dat de oproep van donderdag te laat kwam. De politie zegt daarvan te schrikken en laat weten normaal gesproken eerder foto's van vermiste personen te delen. Deze keer waren er redenen waarom dat niet gebeurde. Welke dat zijn, wilde de politie niet kwijt.
De politie laat weten diverse reacties te hebben verwijderd. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!