Wie is de man die inreed op het stadhuis in Harderwijk? 'Ik heb hem hier nog nooit gezien'

HARDERWIJK - De politie zegt dat de man die donderdagmiddag met zijn auto inreed op het stadhuis in Harderwijk in zijn woning is aangehouden. Bewoners van de Fraterhuishof vertellen dat ze zagen dat de man daar op de parkeerplaats geboeid in een politieauto werd weggevoerd.

'Ik woon hier al 23 jaar, maar ik heb de man hier nog nooit gezien', vertelt een bewoonster van de Bongerdsteeg. Zij zag hoe de man werd meegenomen vanaf de parkeerplaats van de Fraterhuishof. De achterkant van haar woning kijkt daar op uit.

Aan de Fraterhuishof liggen een appartementencomplex, nieuwbouwwoningen en de achterzijde van de panden aan het Kerkplein. De bewoonster: 'Hij verzette zich niet en had boeien om. Ik heb hem ook niet iets horen zeggen.'

'Hij sprak gebrekkig Nederlands'

De vrouw zegt dat de politie nog uren op de parkeerplaats aanwezig is geweest. Andere bewoners bevestigen die lezing. Een oudere bewoner in het appartementencomplex zegt de man voor zijn arrestatie nog gezien te hebben in de plaatselijke supermarkt.

'Hij sprak gebrekkig Nederlands en wilde zich wassen. Althans, hij maakte strijkbewegingen over zijn gezicht en zei wassie, wassie. Ik dacht dat hij wilde dat ik met hem mee ging, maar ik vertrouwde het niet en ben weggegaan.'

Later zag de oudere bewoner hoe de man geboeid werd weggevoerd op de parkeerplaats. Veel andere bewoners waren niet thuis op dat moment en zeggen dat ze niets hebben gezien. 

Zie ook: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk Nieuws
Deel dit artikel: