Werkstraffen geëist voor gesjoemel met hypotheken

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie heeft werkstraffen tot 240 uur geëist tegen drie mannen en één vrouw voor oplichting van hypotheekverstrekkers Quion Groep, ASR en Delta Lloyd en het verlenen van valse werkgeversverklaringen en arbeidsovereenkomsten.

De verdachten zijn een 66-jarige man uit Renkum, een 59-jarige en 25-jarige man uit Arnhem en een 25-jarige vrouw uit Arnhem. Volgens Justitie hebben ze in 2013 en 2014 met valse werkgeversverklaringen en arbeidsovereenkomsten hypotheken weten te krijgen. 

Tegen de Renkumer is 220 uur geëist en tegen de 59-jarige Arnhemmer 240 uur. Daarbij eiste het OM ook voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk 4 en 6 maanden. De twee 25-jarige Arnhemmers hoorden ieder 160 uur werkstraf tegen zich eisen. 

Minstens acht hypotheken

De verdachten liepen in 2015 tegen de lamp. De 59-jarige Arnhemmer wordt door Justitie gezien als de man die voor tenminste acht mensen onder valse voorwendselen een hypotheek regelde. De 66-jarige Renkumer voorzag hem van valse werkgeversverklaringen en arbeidsovereenkomsten. De twee jongste verdachten tekenden papieren voor twee van dergelijke hypotheken voor huizen in Arnhem en Venlo.

De rechtbank doet uitspraak op 9 mei. 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: