Man rijdt in op stadhuis Harderwijk: dit is wat we tot nu toe weten

HARDERWIJK - Commotie in Harderwijk, nadat donderdag rond 14.40 uur een bestuurder van een rode Peugeot 206 met zijn auto tegen het stadhuis aanrijdt. Daarna slaat de bestuurder op de vlucht. Na een uur wordt de man in een woning aangehouden. Hij zit sindsdien vast voor verhoor. Zijn motief is onduidelijk.

Het stadhuis wordt onmiddellijk ontruimd. Ook bezoekers van de bibliotheek en de journalisten van de Stentor die werken in het stadhuis, moeten het pand verlaten. Aanwonenden worden uit voorzorg geëvacueerd. 

Gewonden vallen er niet. Bij de zoekactie naar de bestuurder wordt een politiehelikopter ingezet. Een politiewoordvoerster zegt uit te gaan van een bewuste actie van de automobilist.

'Dit is een boze klant'

Tegen Omroep Gelderland zegt een gemeenteambtenaar van Harderwijk dat er onder de medewerkers geen paniek heerst. 'Mijn eerste gedachte was: dit is een boze klant, maar met de aanslagen van de laatste tijd weet je niet zeker wat er aan de hand is.'

Burgemeester Harm-Jan van Schaik geeft aan het politie-onderzoek af te willen wachten.

Auto na uren weggehaald

Medewerkers van de gemeente Harderwijk worden opgevangen in een restaurant in de buurt. Uren nadat de man, wiens personalia door de politie nog niet worden vrijgegeven, tegen het stadhuis is gereden wordt zijn auto weggehaald.

Kijk hier naar een video waarop is te zien dat de politie met de aangehouden verdachte wegrijdt. De tekst gaat verder onder de video.

Nadat de rust is teruggekeerd blijft het stadhuis van Harderwijk de rest van de middag gesloten. Een in de avond geplande commissievergadering van de gemeente gaat volgens burgemeester Van Schaik wel gewoon door. 

Het stadhuis is vrijdag weer geopend.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk Nieuws
Deel dit artikel: